Добре дошли в сайта на III ПМГ "Академик Методий Попов" гр. Варна!

     В III ПМГ "Акад. Методий Попов" днес се обучават 673 ученици в 25 паралелки. Гимназията е с утвърден авторитет сред училищата в гр. Варна и нейните възпитаници са конкурентноспособни, с достойно място в живота. Заслугата за това е на учителите и учениците, които заедно градят авторитета на училището, изпълнени с любов към науката, към хората, към родното училище нашата ТРЕТА ГИМНАЗИЯ , единствена и неповторима за всеки, свързал по един или друг начин живота си с нея.

 
    

 

  В периода 1.04.2015 г. 2.04.2015 г. в гр. Вършец, обл. Монтана се проведе 40 - тата Национална олимпиада по биология и ЗО. Доротея Колева от XI a клас, с ръководител г-жа Калинка Патлеева, постигна резултат Мн. добър 5,25 и достойно представи нашата гимназия.

 

 
 

   На 28.03.2015 г. се проведе областният кръг на националния фестивал по авторска драматургия на английски език. Участниците от 12 г клас и техни последователи от 8 клас с ръководител г-жа Наталия Памукова представиха една съвременна разработка на класическото произведение „Дон Кихот“ ,която вдигна публиката на крака. Артистите се класираха за национален кръг , изпреварвайки тези от Първа езикова гимназия, а след постановката участниците в клуб „Млад журналист“ интервюираха част от изпълнителите и разбраха много неща за подготовката на спектакъла.

  Николай Николаев – главен герой в представлението, сподели: „Опитваме се да заитригуваме още ученици, които да продължат да развиват театралното изкуство.“

  Ето още малко от интервюто с Николай.

- Николай, как започна интересът ти към театралното изкуство?

Всичко започна през 2010 година, когато госпожа Памукова ни предложи да направим разработена версия на „Ромео и Жулиета“. След изпълнението останахме повече от доволни. Именно тогава разбрахме ,че нещата могат да продължат да се развиват.

  Националният кръг на състезанието ще се проведе в град Сандански. Пожелаваме успех на цялата група !

Галерия

 

 

В залаЕвропа

  В залаЕвропана 28.03.2015.г. участниците в клубовеЗдраве“ , „Химия Live” иСветовни кулинарни традициис ръководители г-жа Дамянова, г-жа Иванова и г-жа Димитрова подредиха масите със своите изделия. Учениците от клубСветовни кулинарни традициии клубЗдравеприготвиха и поднесоха невероятни сладкиши от българската кухня, а младите химици от клубХимия Live” бяха приготвили специален химичен експеримент за присъстващите. Гостите с удоволствие дегустираха от изобилстващата храна и не скриха похвалите си, а на някои им бяха раздадени гривни, изработени от клуба по химия.

Галерия

 

 Министерството на образованието и науката изказа благодарност на Директора и на колектива на III ПМГ "Акад.М.Попов" за отличното организиране и успешното провеждане на Националното състезание по физика, състояло се на 7 8 март в нашето училище.

 

 На 7 март 2015 г. Трета природоматематическа гимназия „Академик Методий Попов“ бе домакин на Пролетното национално състезание по физика. В проявата, организирана от МОН, РИО-Варна и Община Варна, сили премериха 354 участници от 21 области.

 

Теми и решения от пролетното състезание по физика

 

 

ДЕН на РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА (Pink Shirt Day) 25.02.2015 г.

   Една инициатива на фондация „Човек Плюс” българската реплика на глобалната проява: „Международен Ден за противопоставяне на тормоза в училище” /Anti-Bullying Day)

Вижте повече

Други постижения

Актуално

Стипендии

График ваканци и смени

Стратегия за периода 2016-2020 година

График за контролни работи

График за класни работи

График за консултации с родители

График за консултации по учебни предмети

График за часовете по СИП

График спортни дейности

Разпределение на групите II-ри чужд език

Годишен план

Програми

Етичен кодекс

Спортен календар

Свободни места за ученици

Седмична програма

Учебници

Държавни зрелостни изпити

Форми на обучение

Профил на купувача

Обществен съвет към III ПМГ
Бюджет на III ПМГ "Акад. М. Попов"
Униформи
Вътрешна политика за защита на личните данни
Достъп до обществена информация
 

Полезни връзки

МОН

РУО – Варна
Община Варна

Прием в ИУ - Варна

 

За подаване на сигнали по обхвата на деца и ученици:

тел. 0800 10 112

e-mail: obhvat@mon.bg